Clubreis naar het Berner OberlandTer gelegenheid van het 25-jarig bestaan vertrok de MSKK op 25 mei 2006 voor een vierdaagse clubreis naar het Berner Oberland in Zwitserland. Tijdens de heenreis bezochten we de ‘Cité du train’ in Mulhouse, met een kleinere groep brachten we ook een bezoek aan het ‘Musée National de l’Automobile’. Onze veblijfplaats, hotel Schützen, lag in Lauterbrunnen.

Op vrijdag 26 mei trokken we met de trein naar de “Top of Europe”, de Jungfraujoch. Hier bevindt zich het hoogste treinstation van Europa. Vooraleer we aankwamen op de Jungfraujoch hielden we halt in de stations Kleine Scheiddeg en Eigergletsjer, waar we de werkplaatsen van de Jungfraubahn bezochten. Hierbij viel vooral de netheid van deze werkplaatsen op. In de werkplaats van Kleine Scheiddeg wachtte er ons echter een verrassing van formaat. Terwijl we uitleg kregen van onze gids reed een oud houten treinstel van de Jungfraubahnen de werkplaats uit. Dit was de Eiger Ambassador Express. Wanneer je met een groep dit treinstel uit 1912 wil huren betaal je 6000 Zwitserse frank. Ter gelegenheid van ons 25 jarig jubileum mochten wij plaatsnemen in de prachtige houten rijtuigen van dit stel waarmee we naar het station Eigergletsjer werden gebracht. Van hieruit ging het dan met een stel uit de normale dienstregeling naar de Top of Europe. Alsof dit nog niet genoeg was werden we op de top van de Jungfraujoch, op 3475m, getrakteerd op een glas schuimwijn! Dat was genieten…
Als afsluiter van de dag stond er ’s avonds een Zwitserse avond gepland waarop we konden proeven van een lekkere kaasfondue.

Zaterdag 27 mei splitsten we ons op in twee groepen, de ene groep ging een dagje treinspotten, de andere groep maakte een boottocht op de Brienzerzee. Onze “spot-tocht” begon aan de Berner Oberland Bahn, waarna we na meerdere stops aan diverse stations in de omgeving, het BLS erlebnis-pfad bereikten. Een wandeling maken in een prachtige omgeving en terwijl treinen fotgraferen om uiteindelijk de wandeling af te sluiten met een lekerre frisse pint in het plaatselijke café. Een treinliefhebber is tenminste nog tevreden met eenvoudige dingen.

Vooraleer we op zondag 28 mei het ‘Verkehrshaus’ in Luzern bezoeken, houden we hier en daar halt om nog enkele Zwitserse treinen op de gevoelige plaat vast te leggen. Na ons bezoek aan het ‘Verkehrshaus’ zit onze reis er definitief op en vertrekken we richting Oostende. Het was een prachtige reis met zeer veel hoogtepunten en mooie momenten!