MSKK thema avond type 16

Op vrijdagavond 9 juli 2004 werd er zoals aangekondigd in het clubblad een thema avond rond de Belgische locomotief type 16 gehouden.


Het avondje begon in de vergaderruimte waar de verschillende Märklin versies werden besproken. Verschillende leden hadden hun locomotieven meegebracht zodat er vele locomotieven in hun doos konden blijven. Ook enkele bijzondere versies waren aanwezig. De deelnemers kregen elk een beschrijvende fiche van de deze Belgische meerspanningsreeks die sinds 1966 in dienst zijn.


Rond 21u kwam het tweede deel van de avond en daalde de groep af naar het perron.

Er was weliswaar geen locomotief type 16 te bespeuren maar op de twee informatieborden van spoor 10 en 11 stond toch loco 1606 en loco 1608. Toen we op het einde van de overkapping waren kwamen de beide locomotieven in parallel vanonder de brug naar ons toegereden. Na een korte wow, waw, enz was het bijzonder stil en genoot de groep van de parade van deze locomotieven.


Eens de locs bij de groep aangekomen werden de locomotieven tot stilstand gebracht en kregen we uitleg en een rondleiding op het grote voorbeeld. Toen alles al gezien was werden de beide stuurposten (opnieuw) gevuld en reeds de ‘gouden’ 1608 tot de opstelsporen en terug. De deelnemers hadden eveneens oog voor de Thalys die het station binnenreed en opnieuw met een waw en wow gefotografeerd werd.

Rond 23u was het al goed donker en ging een gedeelte van de groep terug naar het lokaal om een verfrissing terwijl enkele nog wat bleven om ‘te helpen’ de locomotieven terug op hun plaats te zetten voor hun volgende inzet.


Langs deze weg wensen we eveneens iedereen te danken die meehielp aan de realisatie van deze bijzondere avond waar er veel deelnemers nog over zullen praten.

<<< Terug