Thüringer BahnNa het 25ste treinweekend van Oostende in 2006 hebben de leden van MSKK de koppen bij elkaar gestoken om na te denken over een nieuwe Märklinbaan. Na lang beraad werd gekozen voor een segmentbaan die moest passen in één van de kleine lokalen van de vroegere clubruimte in het station van Oostende, om naast tentoonstellingsbaan ook te fungeren als permanente baan. De baan is voorzien voor een ruimte van 8m x 4m. De baan bestaat uit een enkelsporig traject dat zich langs de rivier de Saale door de dalen van Thüringer slingert. We rijden tijdens de jaren 1920-1925, het late tijdperk I begin tijdperk II.

Thüringer was een Duitse vrijstaat, in 1920 ontstaan uit een lappendeken van kleine monarchieën, die wel spoorlijnen had maar géén eigen spoorwegmaatschappij. Vandaar dat in de stations in deze streek zowel Würtembergse, Pruisische als Beierse treinen te bewonderen waren.

Op het traject liggen de 2 stations Oberwirbach en Saale en een kleine bundel die dienst doet als schaduwstation. Er is frontaal ook een rangeersite met loskaai voor de daar aanwezige steengroeve.


Binnen deze groeve zal in de toekomst een veldspoor aangelegd worden. In het landschap werden verschillende burgerlijke bouwwerken naar het echte voorbeeld uitgewerkt. Bruggen, seinposten, tunnelportalen en stationsgebouwen zijn in de trant van de streek gemodelleerd of zelfs gekopieerd. Verder moeten nog enkele boerderijen en woonhuizen de streek symboliseren.
In eerste instantie werd gekozen voor een manueel bediende werking doch na rijp beraad werd de baan herbekabeld en voorzien voor volledig automatisch treinverkeer geregeerd onder het Koploper treinbesturingsprogramma. Uiteraard kan ook nog manueel gereden worden.

Deze ombouw bracht wat vertraging mede doch sinds december 2013 is de baan rijklaar. De sporen zijn al voorzien van ballast en het algemene landschap en de scenery zijn voor het grootste deel aanwezig.

Ondertussen is de baan mee verhuisd naar het nieuwe lokaal en werd ze daar volledig opgesteld, zodat de clubleden de baan verder kunnen afwerken en detaileren. De baan wordt momenteel ook voorzien van een achtergrond en een fries met verlichting.